Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Mart 2010 Cuma

Fırında Patatesli Somon



MALZEMELER (3 kişilik):

3 dilim somon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
bir tutam maydanoz
bir tutam dereotu
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
Tuz
Karabiber
3-4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 limon


Patates için:
2 adet patates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik

Yapılışı:

1. Dilimlenmiş balıkları önce yıkayın ve suyunu süzdürün. Marine sosu için, derin bir kapta zeytinyağı, karabiber, ezilmiş sarımsak, biberiye, kıyılmış maydanoz ve dereotunu iyice karıştırın. Somon dilimlerini bu sosa bulayıp buzdolabında 1-2 saat bekletin.

2. Patatesleri elma dilimi şeklinde dilimleyin. Zeytinyağı, pulbiber, karabiber, pulbiber, kekik ve tuzu iyice karıştırın. Patatesleri bu sosa bulayın.

3. Fırın kabının içerisindeki somonların üzerine soğan ve limon dilimlerini koyun. Fırın kabının boş kalan yerlerine sosa bulanmış patates dilimlerini yerleştirin.

200 derece fırında balıklar ve patatesler kızarana dek pişirin.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena