Fırında Kuzu İncik





Malzemeler (3 kişilik)

Marine etmek için:

Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
5 adet tane karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz

3 adet kuzu incik
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 küçük boy soğan
2-3 sarımsak
1 adet fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un

Arpa şehriye pilavı için:

2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Sıcak su

Yapılışı:

1. Kuzu incikleri en az 4-5 saat önceden, süt, zeytinyağı ve baharatlarla hazırladığınız karışımla marine edin; yani derin bir kapta süt, zeytinyağı ve baharat karışımının içinde bekletin. Arada sırada, etleri alt üst etmeyi unutmayın ki, sos her yerine nüfuz etsin.

2. Salça ve zeytinyağı ve tuzu karıştırarak sosu hazırlayın. Kuzu incikleri sütlü sosun içerisinden alarak bu sosa bulayın.

2. 1 adet fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un koyup iyice her tarafını una bulayın. Fırın poşetine salçalı sosa bulanmış incikleri, 4'e kesilmiş soğanı ve sarımsakları yerleştirin. Fırın poşetini kapatın. Fırın poşetini bir çatal yardımıyla birkaç yerinden delin.  En az 1 saat 200 derece fırında pişirin. Pişirme süresi inciklerin büyüklüğüne göre değişebilir. Eğer küçükse, 1 saat, büyükse 2 saate yakın sürebilir pişirme.
Arpa şehriye pilavıyla servis yapın.

3. Arpa şehriye pilavı için, tencereye tereyağını koyun ve şehriyeler orta kahve rengi alana kadar kavurun. Üzerine 1 parmak geçecek kadar suyu koyun. Tuzu ilave edin. Suyunu çekince ocağın altını kapatın. Yaklaşık 10 dakika demlemeye bırakın.

*Eğer alltaki fotoda olduğu gibi, patatesle servis yapmak isterseniz bu yemeği, 1 saat fırın poşetinde, 1 saat de, mümkünse demir döküm tencerede pişirebilirsiniz. 1 saat fırın poşetiyle pişirmenin ardından, etleri tencereye alarak, üzerine patatesleri ve biraz da sıcak su ekleyip pişrebilirsiniz. 




Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar