Chocolate Mud Cake-2 (Çikolatalı Çamur Kek)





Evet, yanlış duymadınız bu kekin adı "Çikolatalı Çamur Kek". Adının çamur olduğuna bakmayın. Lezzet muazzam. Çikolatayı sevmeyen eşimin bile beğendiği kek. O kadar iddialı yani.  ;-) 

Daha önce de bu keki yapmıştım.  Ama bu kekin daha başarılı olduğunu söylemeliyim. Tarifi Leziz Tarifler 'den aldım. Blogun sahibi, orjinal tarifi Jane Price'ın The Home Guide to Cake Decorating adlı kitabından almış.

Malzemeler:

*Su bardağı, 240 ml'lik olacak

220 gr (1 su bardağı*) tereyağı
220 gr bitter çikolata
6 çay kaşığı granül kahve, yani Nescafe
160 ml (2/3 su bardağı*, yani 1 su bardağının üçte ikisi kadar) su
125 gr (1 su bardağından* 2 yemek kaşık eksik) kekun (Evde kekun yoksa, 125 gr normal beyaz un+ 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu kullanabilirsiniz)
125 gr (1 su bardağından* 2 yemek kaşık eksik) elenmiş un
1/2 çay kaşığı karbonat
380 gr (yaklaşık 2 su bardağı*) toz şeker
4 büyük yumurta
7 çay kaşığı sıvı yağ
110 ml tuzsuz koyu ayran

Yapılışı:

1. Fırına 160 dereceye ayarlayın.

2. Tereyağı, küçük parçalara ayrılmış çikolata, kahve ve suyu bir tencereye koyun ve düşük sıcaklıkta eriyene kadar karıştırıp, ateşten alın. Eğer karışım çok ısınmışsa soğumaya bırakın.

3. Un, kekun ve karbonatı derin bir kapta karıştırıp eleyin. Şekeri de ekleyip bütün kuru malzemeyi karıştırın.

4. Çırpılmış yumurta, sıvı yağ, ayran ve çikolatalı karışımı unlu karışıma ilave edin.

5. Mikserle karışım homojen hale gelinceye kadar çırpın.

6. Karışımı yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün. Dilerseniz büyük bir kalıp kullanabilirsiniz. Çünkü çok bereketli bir tarif. Ya da aşağıdaki fotoda gördüğünüz gibi iki küçük kek kalıbı kullanabilirsiniz. 



160 derece fırında, turbo ayarda, 75 ile 90 dakika arasında pişirin (Bu kekin pişme süresi tamamen fırınıza ve kullandığınız kek kalıbına bağlı. Piştiğinde hala yumuşak nemli bir kıvamda olmalı). 75 dakika sonunda, pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulayın (Küçük kalıp kullanıyorsanız, 50. dakikada kürdan testi uygulayın). Pişmediyse, pişirmeye devam edin.  

Not: Orjinal tarifte 50 gr kakao da var. Ama ben kakao eklemeyi, bu keki ilk denememde, unutmuşum. Ama 2. denememde kullandım. Her iki şekli de güzel. Daha yoğun kakao ve çikolata tadı istiyorsanız, kakao da ekleyebilirsiniz. Ama bu kekin kakaosuz da çok lezzetli olduğunu söyleyebilirim.




Yorumlar

  1. Çikolata sevmem ama çikolatalı olarak yediğim tek kektir.

    YanıtlaSil
  2. Feyzacım,

    Tariflerin hepsi çok güzel.Çikolata seven biri olarak özellikle çikolatalı tariflere bakmaktan kendimi alamadım. İnşallah en kısa sürede elinden yemek nasip olur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar