Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Şubat 2010 Pazar

Yorkshire Pudding

Yorkshire Pudding aslında İngilizlerin dana rostonun yanında sunduğu bir ekmekçik türü. Ben bu küçük ekmekçikleri Pazar kahvaltısı için yaptım. İçerisinde maya veya kabartma tozu olmamasına rağmen, bu küçük ekmekçiklerin bu kadar kabarması beni çok şaşırttı:) Orjinal tarif Zuhal Yalçın'a ait.




Malzemeler(12 ekmekçik için):


4 adet yumurta
2 cup oda sıcaklığında süt
2 cup un
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı

Yapılışı:

1. Mikserle yumurtaları en yüksek hızda yarım dakika iyice çırpın. Sütü ekleyip yarım dakika da süt ve yumurta karışımını çırpın. Sonrasında un ve tuzu ekleyip 2 dakika kadar krema halini alana dek çırpmaya devam edin.

2. Muffin kalıplarına çay kaşığı ile minik tereyağ parçacıkları koyup 200 derece ısıtılmış fırında eritin(Ama ben fırında eritmeyi unutmuşum; o yüzden tereyağ parçacıkları hamurun üzerine çıktı. Ama hiçbir problem yaşamadım. Ekmekçikler kalıplardan çok rahat çıktı). Kalıbı fırından çıkarıp akışkan hamuru kalıpların ağzına kadar doldurun.


3. 200 derece ısıtılmış fırında 40-45 dak kadar pişirin.


Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Yorkshire Pudding ´i Ingiltere´de kaldigimda landlordumun cok yaptigini bilirim. Ama hic tatmadim. Biraz Kentucky Misir Ekmegine benziyor sanki görünüs olarak. Kahvalti icin mutlakaka deneyecegim.

Feyza S. dedi ki...

Fatmacığım, bu yorumu sen mi yazdın?
Yaparsan afiyet olsun! Çok lezzetli!

Şebnem Kurt dedi ki...

Merhaba,bu sabah yapmayı denedim ama süper kabarmış olan ekmek fırından çıkarınca söndü:( sebebi ne olabilir? aklıma gelen tek şey kabımın büyük olması, bu olabilir mi sebep??
Şebnem

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena