Tavuk Schnitzel (Şinitzel)
Malzemeler (2-3 kişilik):
Yarım kilo tavuk göğsü fileto (Kasabınızdan, tavuk göğsünden ,nce fileto çikarmasını rica edin)
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için ayçiçek yağı
Servis için:
Limon
1. Tavuk filetoları, eğer kalınsa, et döveceğiyle inceltip her yerine tuz ve karabiber serpin.
2. Un ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın. Yumurtaları çırpın.
3. Etleri ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulayın. Etler kızarana kadar kızartın. Pişmiş etlerin yağını çektirmek için kağıt havluya alın. Mutlaka yanında limon ile sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
Yarım kilo tavuk göğsü fileto (Kasabınızdan, tavuk göğsünden ,nce fileto çikarmasını rica edin)
2 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
Tuz, karabiber
Kızartmak için ayçiçek yağı
Servis için:
Limon
1. Tavuk filetoları, eğer kalınsa, et döveceğiyle inceltip her yerine tuz ve karabiber serpin.
2. Un ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın. Yumurtaları çırpın.
3. Etleri ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulayın. Etler kızarana kadar kızartın. Pişmiş etlerin yağını çektirmek için kağıt havluya alın. Mutlaka yanında limon ile sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
Feyzacığım ellerine ve emeğine sağlık. Çok başaları çalışma olduğu duruştan bile anlaşılıyor. Yiyenlere afiyet olsun.
YanıtlaSilİremciğim,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Senin de bi blogun olduğunu bilmiyordum, bu arada:)