Mantarlı Ispanak



Bu tarifi bir yemek dergisiyle verilen "Davet Yemekleri" ekinde buldum ve denemeye karar verdim. Bence bir ana yemeğin yanına eşlik edebilecek bir lezzet.

Malzemeler:

700 gr. ıspanak
150 gr. mantar
1 çay bardağı süt kreması
1 yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber

Beşamel sos için:

2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt

Yapılışı:

1. Ispanakları temizleyip bol suda yıkayın. İyice süzüp iri iri doğrayın. Kaynar tuzlu suda 5 dakika bekletip süzün. 1 kaşık zeytinyağ ve 1 tutam tuz ekleyip karıştırın.

2. Beşamel sosu hazırlamak için, yağı tavada ısıtıp unu pembeleştirin. Sürekli karıştırarak sütü azar azar ilave edin. Koyulaşınca ateşten alın.

3. Mantarları temizleyip dilimleyin. 1 kaşık yağı tavada kızdırıp mantarı sote edin. Hazırladığınız beşamel sosu üzerine döküp tuz ve karabiber serpin. 2 dakika pişirip ateşten alın.

4. Fırın kalıbını yağlayın. Ispanağın yarısını kalıba döşeyin. Üzerine beşamelli mantarı ilave edin.


Ispanağın diğer yarısını da beşamelli mantarın üzerine döşeyin.



Ayrı bir kasede süt kreması ile yumurtayı çırpıp ıspanağın üzerine gezdirin ve kaşar peynirini serpin.



Önceden ıstıtılmış 160 derece ayarlı frında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar