Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Şubat 2010 Pazartesi

Mantar soslu Linguine



Malzemeler
1 paket Pastavilla Linguine (1 çeşit uzun ve yassı makarna)
Makarnayı haşlamak için yaklaşık 3 litre su
400 gr. mantar
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı domates püresi ya da 1 çorba kaşığı domates salçası (Ben domates püresi kullandım)
Karabiber, pulbiber, tuz
Üzerine:
Arzuya göre parmesan veya eski kaşar rendesi

1. Makarnaları derin bir tencere içinde, içine bir kaç damla zeytinyağı damlatılmış tuzlu suda yaklaşık 8-10 dakika haşlayın (Makarnanın kıvamı diri (aldente) olmalı). Haşlama suyundan yarım su bardağı kadar suyu ayırın.

2. Makarnalar haşlanırken, soğanı ince doğrayın. Zeytinyağında 1 dakika çevirin. Daha önceden çok ince dilimlediğiniz ve yıkadığınız mantarları soğanların üzerine ekleyin. Mantarlar suyunu çekene kadar karıştırın. Domates püresini ekleyin ve bir miktar daha kavurun.Bu karışımın üzerine daha önceden ayırdığınız suyu ekleyin.Tuz, pulbiber ve karabiber ile tatlandırın. Karışımı 1-2 dakika daha ocakta bekletin. Akışkan bir mantar sosu elde edeceksiniz.

4. Makarnaları süzün, sosa ilave edin. Ocağı yakıp ve bir kaç saniye bu şekilde sote ettikten sonra servis tabağına alın ve üzerine parmesan veya eski kaşar rendesi ile sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena