Ispanaklı Quiche (Kiş)



Orjinal tarifi Ev Cini'nde bulabilirsiniz. Ben bazı değişiklikler yaptım. Çok yoğun ıspanak tadını çok sevmediğim için ıspanak miktarını azalttım. Bir de, lor yerine beyaz peynir koydum; o yüzden ıspanaklı içe çok fazla tuz katmadım.

Malzemeler:

Hamur için:

70 gr. tereyağı
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı soğuk su
1 fiske tuz

İçi İçin:

400 gr. ıspanak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 bardak süt kreması
200 gr. beyaz peynir
2 yumurta
Tuz, karabiber

Hamurun yapılışı:

1. Yoğurma kabına un, tereyağı ve tuzu koyun. Yoğururken, bir yandan da toparlanması için suyu ekleyin. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur haline geldiğinde yuvarlak bir beze yapın. Buzdolabı poşetine koyup buzdolabına kaldırın. Hamuru buzdolabında 30 dakika bekletin.

2. Bu sürenin sonunda hamuru iki adet fırın kağıdı ya da streç film arasına koyun ve tart kalıbınızın çapından 3 cm. fazla olacak şekilde merdaneyle açın.

4. Hamuru tart kalıbına yerleştirin ve bastırarak kalıbın şeklini aldırın. Kenardan taşan hamurları kesmek için merdaneyi kalıbın üzerinde yuvarlayın.

5. Bir çatalı, hamurun tabanına birkaç kere batırın ki pişerken kabarmasın.

6. Yağlı fırın kağıdını hamurun üzerine örtün. Ağırlık yapması için bir miktar kuru fasulye veya nohutu kağıdın üzerine dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Ardından kağıdı ve bakliyatları kaldırın.



10 dakika da boş olarak pişirin. Fırından çıkarın.

İçi için tarif:

1. Ispanakları ayıklayın, iyice yıkayın ve doğrayın.

2. Yapışmaz bir tavaya ıspanakları ve zeytinyağını koyun. Ispanaklar suyunu salıp, sonra çekene kadar kavurun.

3. Kavrulan ıspanakları soğutun. Başka bir cam kapta, yumurtaları, kremayı, peyniri iyice karıştın. Ardından, bu karışıma ıspanakları ekleyin.

4. Tuz ve karabiber serpiştirin. Karıştırın.

Son Hali:

1. Pişen kiş hamuruna, ıspanak içini tamamen boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İçinin pişip pişmediğini kontrol etmek için ortasına bir bıçak saplayın. Eğer temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

2. Pişen kişi fırından çıkarın. Ilımasını bekleyip, servis yapın.
Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar