Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Şubat 2010 Pazartesi

Güveçte Tavuk Baget


Malzemeler:
7-8 adet tavuk baget
1 büyük soğan
1 havuç
2 adet orta boy patates
Yarım çay bardağı bezelye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik

Yapılışı:

1. Soğanı halkalar halinde doğrayıp, güvecin en altına yerleştirin. Üstüne de tavuk bagetleri yerleştirin.

2. Havuçları daire şeklinde doğrayıp, tavukların üzerine yerleştirin. Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp tavukların üstüne ve güvecin boş kısımlarına yerleştirin. Üzerine de bezelyeleri ilave edin.

3. Zeytinyağı, salça, baharatlar, tuz ve sıcak suyla bir sos hazırlayın ve daha önce yerleştirdiğiniz malzemelerin üzerine dökün.

4. Güvecin ağzını sıkıca alüminyum folyoyla sıkıca kapatın ve kısık ateşte 1,5 saat kadar pişirin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

© 2011 mutfakta Feyza var, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena