Limonlu ve Böğürtlenli Cheesecake



Malzemeler:


Tabanı için:

1,5 paket Burçak Bisküvi
50 gr tereyağı

Kreması için:

400 gr (2 küçük paket) labne peyniri
200 ml (1 küçük kutu) süt kreması
2 yumurta (oda sıcaklığında)
3 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu
1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş)

Böğürtlen Sosu icin:

1 su bardağı taze veya dondurulmuş böğürtlen
1 çay bardağı toz şeker
1 silme çorba kaşığı mısır nişastası
1/2 çay bardağı soğuk su

Yapılışı:

1. Öncelikle taban için bisküvileri (Eğer varsa robotunuzda) un ufak hale getirin. Tereyağını eritip oda sıcaklığında soğutun. Sonrasında toz haline gelmiş bisküvileri soğumuş olan tereyağı ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, içerisine yağlı kağıt döşediğiniz 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına bastırarak yerleştirip buzdolabına kaldırın (Ya da aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz gibi 2 adet 14 cm çapında kelepçeli kalıp kullanabilirsiniz). 


2. Labne peynirlerini yaklaşık bir saat önce buzdolabından çıkarın. Sularının süzülmesini sağlamak için kağıt mutfak havlusunun üzerine bırakın. Suyu süzülmüş olan labne peynirlerini, kremayı ve şekeri bir mikser yardımıyla çırpın. Sonra sırasıyla yumurta, limon kabuğu, limon suyu, un ve nişastayı ekleyip karıştırın. Bu karışımı öncesinde kelepçeli kalıbın içinde hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine dökün. 





Kalıbınızın dışında kalan yağlı kağıdı da kalıbın kenarlarına kıvırın. Ardından, kalıptan daha büyük aliminyum folyo parçaları ile kalıbın dış kenarlarını bir kez daha sıkı bir şekilde sarın.


Kalıbı bu şekilde, içerisine yarım litre su konulmuş bir fırın tepsisine yerleştirin (Bu işlemleri yapmamızın nedeni, cheesecake'i su içerisinde pişirmek. Su içerisinde pişirmemizin nedeni de, cheesecake'in çatlamasını ve fazla pişip kenarlarının kalıba yapışmasını önlemek). Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz cheesecake'i 1 gece buzdolabında bekletin.

3. Ertesi gün cheesecake'inizi kalıbından ayırın. 





B
öğürtlen ve şekeri eriyinceye kadar pişirin. Ayrı bir kapta su ve nişastayı karıştırın. Nişasatalı karışımı yavaşca eriyen böğürtlen sosunun içine dökün. Bu karışımı kısık ateşte 2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın (Bu karışımı 1-2 saat buzdolabında bekletirseniz, daha da yoğunlaşacaktır ve cheesecake'in üzerinde daha güzel bir katman oluşacaktır. Ama benim yaptığım gibi sabırsızlık yapıp yoğunlaşmasını beklemeden sosu dökerseniz, aşağıda fotoğraflarda olduğu sıvı bir sosunuz olur). Soğumuş ve yoğunlaşmış olan bögürtlen sosunu, buzdolabında beklettiğiniz cheesecake'in üzerine dökün. 






 Bu şekilde, yaklaşık 5-6 saat daha buzdolabında bekletin. Sonra da dostlarınızla, kahve eşliğinde cheesecake'inizin tadına varın:)

Afiyet olsun!






Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar