Hazır Yufkadan Ispanaklı Kol Böreği



Bir Macır (Muhacir) torunu olarak ıspanaklı börek yapmayı da yemeyi de çok severim. Bu da, hazır yufkadan yaptığım, el açmasını aratmayan böreğim. 

Malzemeler:

4 Yufka
1 kilo ıspanak
1 büyük kuru soğan
2 yumurta (1 yumurta gerekirse)
1 kase yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı (3 çorba kaşığı ıspanaklı harç için kullanılacak)
Tuz, karabiber ve pulbiber

Yapılışı:

1. Ispanakları güzelce yıkayıp, sularını süzdürün ve incecik kıyın. Kuru soğanı rendeleyin veya çok küçük doğrayın. 3 kaşık zeytinyağında soğanı pembeleştirin. Ispanakları ekleyin ve ıspanaklar suyunu çekene kadar kavurun. Ateşten indirmeden önce tuz, karabiber ve pulbiberi de ekleyin.

2. Bir kase içerisinde 1 yumurta, yağ ve yoğurdu çırpın. Yufkaları yarısından keserek bölün. 8 tane yarım yufka elde edeceksiniz. Yarım daire şekline gelen yufkalara, hazırladığınız sostan bolca döküp fırçayla her tarafına yayın. 


Ispanaklı içten alıp yufkanın her yerine serpiştirin. 


Yufkanın kavisli kısmından başlayarak düzgün bir şekilde sarın. 



İlk yufkayı gül böreği yapar gibi sarın ve yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsinin ortasına yerleştirin. 


Diğer yufkaları da kavisli kısmından başlayarak düzgün bir şekilde sarın. Elde ettiğiniz ruloları ortadaki böreğin etrafına dolayın.




3. Eğer yumurtalı yoğurt karışımı az kaldıysa, içine biraz daha yoğurt ekleyip 1 yumurta daha kırın ve böreğin üzerine dökün. Fırça yardımıyla sosu böreğin her tarafına sürün.


 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.


Afiyet olsun.

Not: Yukarıdaki malzeme ile ben 1 büyük bir de küçük kol böreği elde ediyorum. (Küçük olanı, üzerine sos dökülmüş olarak) derin dondurucuya kaldırıp daha sonra pişiriyorum. Aniden misafir geldiğinde ya da kahvaltıda sıcacık börek yemek istediğinizde böreğiniz hazır oluyor. ;-)









Yorumlar

  1. Bu tarifi lohusayken gordum ve cok canim cekti kayinvalideme yaptirdim o zamandan beri severek yapip yiyoruz tesekkurler 😊

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Sırça Köşküm,

    Beğenmenize çok sevindim. Afiyet, sıhhat olsun. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınızda isim belirtirseniz memnun olurum; böylece size vereceğim cevaplarda hitabım -Sevgili Adsız- şeklinde olmaz. Yorumlarınız ve ilginiz için teşekkürler!

Popüler Yayınlar